Een kleurendiagnose uitvoeren

Een correcte diagnose stellen van het haartype van een klant is essentieel voordat je met een kleurbehandeling begint. Maak je in deze kritische fase een vergissing, dan kan de uiteindelijke kleur op het haar van de klant totaal anders zijn dan ze had verwacht.

 

Hoewel het mogelijk kan zijn om de kleurrichting aan te passsen, of zelfs een ongewenste tint op te lichten, de werkelijke schade wordt gemeten in verminderd vertrouwen van de klant; zij komt misschien nooit meer terug!

 

Het is soms op het eerste oog duidelijk dat een klant natuurlijk, ongekleurd haar heeft of kunstmatig gekleurd haar; maar in veel gevallen is dit niet makkelijk vast te stellen, met name wanneer de klant recentelijk een natuurlijke kleur heeft laten toevoegen! Kijk altijd eerst naar de anzet om eventuele uitgroei te constateren, kijk dan naar de lengtes en vervolgens naar de uiteinden.

 

Factoren om rekening mee te houden tijdens een kleurendiagnose:

  • Natuurlijke haarkleur
  • Vorige behandelingen
  • Wit haar percentage
  • Haardiameter
  • Haarkwaliteit
  • Hoofdhuid en huidconditie

Vraag nieuwe klanten altijd of zij huidklachten of een allergie hebben. Leg alle belangrijke informatie vast op hun klantenkaart. Een allergie waarschuwingstest moet uitgevoerd worden om te controleren op een ongewenste reactie op een kleuring.

 

Een klant moet altijd volledig geïnformeerd worden voordat er een kleurbehandeling wordt toegepast; laat hen indien nodig een toestemmingsformulier tekenen waar dit op staat.