Interview: 10 Minuten met Aromatherapy Expert Kazue Gill

Geïnspireerd door moderne aromatherapie heeft het luxueuze haarverzorgingsassortiment Oil Ultime een in-salon Harmony Ceremony ontwikkeld, gebaseerd op essentiële oliën om een persoonlijke en verwennende service te bieden die haar, hoofdhuid en geest in balans brengt.

 

De sensuele aroma ervaring die Oil Ultime biedt is geïnspireerd door aromatherapie expert Kazue Gill. Het ASK team sprak met Kazue terwijl zij haar expert passie en kennis deelt om iedere salon te inspireren een oase van welzijn en #TRUEBEAUTY te worden:

 

Kazue, kan je iets meer over jezelf vertellen …?

"Ik werkte in het drukke financiële district van Londen en had last van enorme stress, met veelvuldig hoofdpijn en vermoeidheid. In die tijd ontdekte ik de kracht van massage met essentiële oliën, hetgeen mij direct ontspanning bood. Ik was zo onder de indruk van de effectiviteit van essentiële oliën en massage dat ik besloot mijn carrière te wijzigen en andere mensen te gaan helpen die mogelijk last hadden van fysieke pijn, onrust en vermoeidheid ..."

 

"… En nu, met 20 jaar ervaring verricht en onderwijs ik aromatherapie en massage in Japan, terwijl ik ook huidverzorgingsproducten op basis van essentiële oliën ontwikkel."

 

Wat is aromatherapie precies?

"Traditioneel werkt aromatherapie met natuurlijk verkregen essentiële oliën, die erom bekend staan fysiek en psychologisch welzijn te verbeteren. Essentiële oliën kunnen onder andere ervaren worden door de geur. Door het consequente gebruik van middelen gebaseerd op kruiden en planten wordt aromatherapie al sinds de oudheid door verschillende culturen toegepast."

 

Wat zijn essentiële oliën?

"Essentiële oliën zijn de aromatische, vluchtige extracten die meestal worden gedistilleerd uit kruiden, citrusvruchten,bloemen en bladeren en takken van bomen. Zij worden gebruikt vanwege hun medicinale en therapeutische eigenschappen en kunnen afhankelijk van het doel op verschillende manieren worden vermengd."

 

Wat is geen essentiële olie?

"Elke olie die niet 100% zuiver en natuurlijk is, is geen essentiële olie."

 

Hoe worden essentiële oliën in aromatherapie gebruikt?

"Zij worden plaatselijk gebruikt, gemengd in producten zoals crèmes, gels, oliën, waxen, lotions en water voor zowel de therapeutische als schoonheidsvoordelen (of beiden!). Essentiële oliën werken direct op de delen waar het product is aangebracht of middels absorptie via de huid. Zij kunnen ook ingeademd worden met diffusers, of door eenvoudig enkele druppels op een tissue te ruiken. Door essentiële oliën op deze manier te gebruiken ontstaan emotionele en mentale veranderingen door het reuk (geurzintuig) systeem."

 

Welke persoonlijke kwaliteiten vind jij het meest waardevol als aromatherapeut?

"Aromatherapeuten moeten kennis hebben van de bewezen therapeutische eigenschappen van essentiële oliën. Daarnaast moeten zij ons lichaam begrijpen, zowel medisch als holistisch…"

 

"... Echter, we moeten vooral liefde en empathie hebben voor de mensen die wij trachten te helpen. Zonder liefde en een holistische benadering worden essentiële oliën gewoon een minder effectief alternatief voor westerse drugs en het hart (de rechte waarde) van aromatherapie zou dan verloren gaan ..."

 

"… Woorden schieten vaak tekort om te zeggen wat je werkelijk voelt en wat je werkelijk aan andere mensen wilt overbrengen. Echter, aanraking en geur worden nooit verkeerd begrepen; het is de meest primitieve manier van communicatie tussen dieren in de natuurlijke wereld ... Niet-verbale communicatie is erg belangrijk."

 

Wat voor effect heeft aromatherapie?

"Vaak zijn het onderliggende emoties zoals angst en onrust die de meest negatieve invloed op onze gezondheid hebben - dit gebeurt door het autonome zenuwstelsel (controleert dingen zoals ademhaling, hartslag en spijsverteringsprocessen), het endocriene systeem (reguleert onder andere metabolisme, groei en ontwikkeling, weefselfunctie, slaap en stemming) en het immuunsysteem (verdedigt het lichaam) ..."

 

"…Het is bewezen dat bepaalde geuren gecombineerd met een liefdevolle aanraking (zoals gebruikt in aromatherapie) negatieve emoties verminderen, hetgeen leidt tot een positieve invloed op onze gezondheid …"

 

"…Bij het ruiken van een geur gaat de informatie direct naar het gebied in de hersenen dat emoties oproept; door het stimuleren van de hypothalamus - het belangrijkste en onvervangbare deel van het vegetatieve zenuwstelsel - komen hormonen vrij die invloed hebben op alertheid, stemming en emoties."

 

Hoe kan ik aromatherapie in mijn salon toepassen?

"Spierspanning in het hoofd, nek en schouders zorgt ervoor dat men zich niet kan ontspannen. Dit kan leiden tot vermoeidheid, de bloedsomloop en lymfecirculatie kunnen ook gehinderd worden, waardoor voedingsstoffen moeilijk de huid kunnen bereiken en binnendringen. Door het stimuleren van belangrijke energiepunten in de hoofdhuid en door het activeren van lymfevaten in de nek met behulp van een relaxing of energizing hoofdhuidmassage, kunnen huid en haar hun gezondheid en schoonheid terugkrijgen."

 

De Oil Ultime in-salon service is verrijkt met Essentiële Oliën en is het perfecte middel voor gestrest haar en geest. Kappers kunnen een verwennende in-salon ervaring bieden met een aromatische sensatie die lichaam en geest in balans brengt. Hierdoor kunnen klanten hun echte innerlijke en uiterlijke schoonheid vinden - ontdek het volledige assortiment verrijkt met 100% natuurlijke oliën