Interview: Ontdek de Co-Creators achter IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Bekroond kleurartiest, Matt Clements en Spaanse Color Visionnaire en lid van X-presion, Jorge Cáncer werken samen om het poederachtige kleurenpalet naar een volgend niveau te brengen met hun IGORA #RoyalTakeOver Dishevelled Nudes tinten. Maak kennis met de haarartiesten achter de kleur:

 

Over elkaar...

 

Interview: Ontdek de Co-Creators achter IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Matt Clements: "Mijn eerste gedachte om deel uit te maken van het IGORA #RoyalTakeOver-team was dat het echt een geweldige kans voor mij was om mijn stempel te drukken op een merk waar ik zo dol op ben en dat ik elke dag gebruik. Ik denk dat Jorge en ik samenwerken vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten; we konden het goed met elkaar vinden en het voelde aan alsof we elkaar al eerder ontmoet hadden. Hij is me nu zelfs Spaans aan het leren!" 

 

Jorge Cancer: "Wow, toen ik de oproep kreeg om deel uit te maken van een IGORA #RoyaloyakeTeam, wist ik niet aan wat ik mij mocht verwachten; ze vertelden me dat ik naar Berlijn moest komen en toen ontmoette ik al deze mensen en geweldige kleuren… Het is grappig omdat Matt in Australië is, terwijl ik in Spanje ben, en het is grappig hoe de verbinding tussen ons zo sterk is - we hebben werkelijk hetzelfde gevoel over de kleurenwereld."

 

Over creativiteit...

 

Interview: Ontdek de Co-Creators achter IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Matt Clements: "Ik heb veel gevarieerde creatieve invloeden; van mode, straatcultuur en het surfen ... kortom alle dingen waar ik persoonlijk bij betrokken ben. Ik zit dertig jaar in de kapperswereld waarvan ongeveer een achtentwintig jaar exclusief voor het kleuren... en destijds, Trevor Sorbie, Andy Humphries, beïnvloedden al deze mensen de richting of het soort werk dat ik wilde doen en de plaats waar ik in de kappersbranche wilde zijn."

 

Jorge Cáncer: "We zijn tien jaar geleden met X-presion begonnen ... na een paar jaar voelden we dat we iets nieuws hadden - iets dat we wilden uitdrukken en delen met de kapperswereld. Toen we begonnen, was het iets anders omdat we geen salon hadden; we wilden het eerste bedrijf ter wereld maken dat zich enkel toespitst op onderzoek en ontwikkeling - nieuwe ideeën voor de kapperswereld. Het belangrijkste motief achter X-presion is om iets nieuws te creëren, en daarom worden we elke ochtend wakker om dezelfde reden dat we begonnen; we komen gewoon in de studio en werken samen en proberen een techniek te creëren waar we nog nooit aan hebben gewerkt ... en het is geweldig om na een paar jaar te zien hoe kappers over de hele wereld onze technieken gebruiken in hun salon, of een deel van het werk dat we hebben ontwikkeld in onze studio. Dit maakt ons trots."

 

Matt Clements: "Het is spannend om te zien dat werk wereldwijd wordt! ... Mijn ideeën beginnen vrij vaak met heel eenvoudige middelen. Ze kunnen heel simpel ontstaan op een kappers oefenhoofd in het salon, of het kunnen ideeën van de straat zijn - zoals wat jonge skater-kinderen en surfers met hun eigen haar doen. Ik neem vaak die ideeën en ontwikkel verder en verander ze in een iets meer high-end look, iets met een beetje meer passie erachter. Ik gok ... En dan denk ik altijd aan hoe die dingen vervolgens kunnen worden doorgestuurd en onderwezen - niet alleen aan mijn eigen personeel - maar ook op de weg of tijdens een shoot ... ik wil een indruk achterlaten en dingen doen die nieuw zijn. Vaak zijn het gewoon een hoop uren oefenen en spelen met haar en poppen!"

 

Over IGORA #RoyalDisheveledNudes...

 

Interview: Ontdek de Co-Creators achter IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Jorge Cáncer: "We hebben een geweldige collectie gemaakt, vind je niet?"

 

Matt Clements: "Een schitterende collectie, heel anders ... Ik denk dat de inspiratie voor onze nudes kwam omdat we ons werk op een vergelijkbare manier benaderen. We doen iets heel anders dan andere mensen zouden doen met nude kleuren... deze tinten zijn wat dusty en nonchalant - precies het tegenovergestelde van wat de meeste mensen denken als ze het woord 'nude' zeggen. Ik denk dat we het geweldig gedaan hebben!"

 

Jorge Cáncer: "Ja, dat is waarom we een geweldig team zijn"

 

Matt Clements: "Dat is alles! Dat is waarom we het beste team zijn!"

 

Over een carrière in de kapperwereld...

 

Interview: Ontdek de Co-Creators achter IGORA #ROYALTakeOver – Disheveled Nudes

Jorge Cáncer: "Ik denk dat één van de belangrijkste dingen die je moet doen, is jouw dromen volgen; en als je iets in je hoofd hebt, droom er niet alleen van - werk er hard aan om het te realiseren! ... om één van de sterren in de kapperwereld te worden, is het niet iets dat gewoon gebeurt omdat je veel foto's op Instagram hebt geüpload, het is meer dan wat je op sociale media zet. Maar tegelijkertijd is het toch belangrijk om je harde werk voor de industrie te delen."

 

Matt Clements: "Ik denk dat mijn boodschap in dezelfde lijn zou zijn, het gaat over hard werken en vaardigheden. Ik kan dat niet genoeg benadrukken voor jonge mensen ... het gebeurt niet zomaar. Het is een denkproces en een denkproces waar ik sinds mijn carrière mee bezig ben en daar blijf ik nog steeds bij; het is hard werken, het beoefenen van de dingen waar je niet zo goed in bent. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is, en dat je trouw ben aan wie je bent en een droom en een richting hebt ... Ik vind heel veel jonge mensen die er waarschijnlijk een beetje gebrek aan hebben, ze willen alleen de roem of de dingen doen die schijnbaar heel snel komen - deze dingen zijn echt voor ons gebeurd gedurende een zeer lange periode! Blijf technisch gefundeerd en hecht veel waarde aan je vaardigheden en dan kun je creatiever worden, omdat je weet wat je moet doen met de tools die je hebt gekregen ... en maak vooral veel plezier!"

 

Volg de trendsetters, ontdek IGORA #RoyalTakeOver Disheveled Nudes en maak deel uit van de  IGORA #RoyalTakeOver gemeenschap via www.igoraroyaltakeover.com