Maak kennis met Essential Looks Team Lid, Damien Carney

Door zijn samenwerking met modehuizen, fotografen en beroemde klanten heeft Damien Carney zich een plek verworven als een van de meest invloedrijke stylisten - daarom zijn wij zeer verheugd dat hij zijn eigen visie geeft over onze nieuwste salon looks.

Jij hebt een reputatie opgebouwd als visionair in de kapperswereld - hoe blijf je fris en geïnspireerd?
"Ik ben iemand dat houdt van verandering en steeds vooruit wil. In de kapperswereld kan je niet stil blijven staan. Daarom kon ik ook geen nee zeggen toen ik gevraagd werd deel uit te maken van het Schwarzkopf team. Dit is zo'n ongelooflijke mogelijkheid om te groeien en mijzelf te omringen met sterke talenten die mij inspireren om elke dag beter te worden. Het is onmogelijk om hier niet gemotiveerd door te worden."

Jouw nieuwe rol betekent het opleiden en begeleiden van de volgende generatie stylisten. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die je zoekt?
"Eenvoudig - passie, passie en nog meer passie! Ik wil liefde voor ons vak zien en de wens om de beste te zijn. Het is ook belangrijk om open-minded te zijn en bereid om nieuwe ideeën, benaderingen en filosofieën te proberen. Een geweldige stylist kijkt altijd naar de toekomst en is zich tegelijkertijd bewust van hetgeen zich in het verleden heeft afgespeeld. Inspireer klanten en het team rond je en vraag jezelf af - ben je een trendsetter of een volger?"

Hoe ga je om met de balans tussen creativiteit en commercieel zijn?
"Door dingen zo nu en dan te veranderen. Op die manier houd ik energie en kan ik er helemaal voor gaan, waar dan ook ter wereld. De salon-vriendelijke looks die Rossa Jurenas en ik gecreëerd hebben tijdens deze collectie zijn hier het perfecte voorbeeld van - trendy, fris en heel draagbaar."