#Hairartist: Meet Creative Hairdressing Collective X-presion

X-presion is een creatieve studio als geen ander, ontstaan uit industriële verveling en 100% toegewijd aan creativiteit, X-presion verlegt de grenzen van kappers met eindeloze verbeelding!


X-presion (@xpresioncreativos), opgericht in 2005 door haarkunstenaars Jorge Cáncer, José Luis Almendral en Marco Antonio Restrepo, is een in Madrid gevestigd innovatiebedrijf, exclusief gewijd aan onderzoek en ontwikkeling, en het creëren van nieuwe kapperstechnieken.

 

"We zijn begonnen met X-presion omdat we ons, eerlijk gezegd, uitgekeken waren op wat we eerder deden. We wilden onszelf uitdrukken en onze eigen weg gaan, dus besloten we het eerste bedrijf op te richten wat zich exclusief met innovatie bezig houdt."


– Colour Visionary and founding member of X-presion, Jorge Cáncer

 

#Hairartist: Meet Creative Hairdressing Collective X-presion

 

X-presion begon in een kleine studio en deelde die ruimte met veel verschillende artiesten; dit centrum van creativiteit werd een beweging van authenticiteit - een gemeenschap die het behandelen van haar op een andere manier, op een meer artistieke manier probeert te doen. De oprichters ontdekten dat kleur bijna een therapie werd, een manier om gedachten, gevoelens en emoties uit te drukken, en op zijn beurt werd X-presion - als concept - al snel het vierde element in hun creatieve proces...


"We proberen visuele illusies te creëren; veel mensen kennen ons vooral vanwege de Pixel Hair-techniek, maar achter X-presion zijn er meer dan 20 technieken en het gaat niet alleen om kleur, het gaat ook over styling. Achter elke creatie die we daar maken is iets heel puurs ... We zeggen nooit dat we een trend creëren, omdat we niet voor de mensen creëren, we creëren voor onszelf; we proberen plezier te hebben met alles wat we maken ... Andere kappers nemen dan wat we hebben geplant, als een zaadje, ze gaan ermee aan de slag en laten het uitgroeien tot iets anders - dat is de logica ... We zeggen altijd: 'express, create and share'.... "

– X-presion, Creative Team


Schwarzkopf Professional deelt deze passie voor innovatie en verwelkomt X-presion's experimentele benadering van kappers, in een samenwerking aan seizoensgebonden Essential Looks-trends, met krachtige technieken en baanbrekende kleurenvisies met IGORA ROYAL.

 

 

Nu in de 2: 2019 Essential Looks collectie - Creating Tomorrow’s Colour Today - werkt X-presion samen met het team om #raincolor te maken: een spannende kleurtechniek die een glinsterende illusie van volume en textuur aan het haar geeft. Door gebruik van de zuiverste IGORA ROYAL kleur, vangen glinsterende contrasten van rijk goud en bruin het licht in een beweging die valt als regen.


Na een aantal jaren van ontwikkeling van het #raincolor-concept, werkte het creatieve team samen met Schwarzkopf Professional en het belangrijkste kleurmerk IGORA ROYAL, om deze innovatie in één geniaal, gemakkelijk te gebruiken, sjabloon aan de mondiale kapperswereld te presenteren.

 

#Hairartist: Meet Creative Hairdressing Collective X-presion

Het sjabloon en uitgebreide stapsgewijze instructies zijn beschikbaar voor kappers over de hele wereld, voor de #raincolor-trend van Essential Looks - vraag met jouw eigen @schwarzkopfpro-adviseur voor meer informatie!


ASK eAcademy
Ontdek uitgebreide kleurenproductinformatie en trainingsmogelijkheden, waaronder IGORA ROYAL, met audiovisuele educatie op de ASK Education eAcademy:

Zorg dat je geregistreerd bent om alle voordelen ten volle te benutten:
www.ask-elearning.com


LEES MEER: