Zes tips voor kleuradvies die u moet volgen voordat u met de kleurbehandeling in de salon begint.

Color Enablers Black And White Image Of Model Having Hair Coloured
Colour Enablers Full Product Range

GEEF EEN PROFESSIONEEL KLEURADVIES

Onze all-inclusive reeks van colour enablers is ontwikkeld om kappers te helpen bij het beheersen van elke kleurservice. Volg deze professionele tips voor een passend professioneel adviesgesprek! 

Om een ​​succesvolle kleurservice in de salon te garanderen, is het belangrijk om de behoeften van een klant volledig te begrijpen, evenals de conditie van hun haar en hoofdhuid. Door bijvoorbeeld te begrijpen waarom een ​​klant zijn haar wil kleuren zal de keuze van een bepaald product gemaakt worden terwijl de conditie van hun haar en hoofdhuid zal bepalen hoe het gewenste resultaat kan worden bereikt. 

Volg de onderstaande gids voor deskundig advies en keer op keer perfecte kleurresultaten!

Color Enablers Client's Colour History Colourist Brush Icon

BESPREEK DE KLEURBEHOEFTEN VAN DE KLANT

Elke klant wil er op zijn best uitzien en zich op zijn best voelen, dus het vinden van de juiste kleur en behandeling is de basis voor een succesvolle salon kleurservice. Hoewel er veel redenen zijn waarom een ​​persoon ervoor kiest om zijn haar te kleuren, zijn de meest voorkomende redenen de volgende: 

BEHOEFTE: grijsdekking; uitgroei bijwerken 

VRAAG NAAR: het is tijd voor verandering; voor een speciale gelegenheid; om het zelfvertrouwen te verbeteren; om de laatste modetrends te beleven 

VERLANGEN: verlangen naar een meer jeugdige uitstraling; om haar lichter of donkerder te maken; om de natuurlijke haarkleur te verbeteren

Color Enablers Client Hair Diagnoses Clock Icon

TIJD VOOR EEN DIAGNOSE

Een nauwkeurige diagnose van het haar en de hoofdhuid van een klant is essentieel. Een verkeerde inschatting in dit stadium betekent dat het eindresultaat misschien niet is zoals de klant verwacht had. Hoewel het misschien mogelijk is om de toonrichting later aan te passen of te corrigeren, zal het vertrouwen van de klant toch beschadigd zijn. De volgende factoren moeten worden gecontroleerd om de best mogelijke diagnose te krijgen: 

  • Natuurlijke haarkleur 
  • Voorafgaande behandelingen 
  • Grijspercentage 
  • Haar diameter 
  • Kwaliteit van het haar en de hoofdhuid
Color Enablers Client's Hair History Strand Test Icon

OVERWEEG DE HAARGESCHIEDENIS

Het is een goed idee om met uw klant te praten over zijn of haar haargeschiedenis. Hebben ze hun haar eerder gekleurd? Welke kleuren zijn er gebruikt? Dit zijn beide factoren die het uiteindelijke resultaat beïnvloeden. Een goede manier om het eindresultaat te voorspellen, is door een haar test uit te voeren voorafgaand aan hun afspraak. Neem een lok haar en breng uw exacte kleurformule erop aan, gebruik dit vervolgens als richtlijn.

Color Enablers Client's Hair Qaulity Icon

BEOORDEL DE HAARKWALITEIT VAN UW KLANT

Porositeit is hetgeen wat de sterkste invloed heeft op het kleurproces. Gewoon goed naar het haar kijken zou voldoende moeten zijn om de algehele conditie te beoordelen. Controleer bijvoorbeeld of het haar droog en grof of glad en handelbaar is.

Te poreus haar kan de oorzaak zijn van veel kleurfouten, waaronder ongelijkmatige opname van de verf, onjuiste kleuren en extreem droge haarpunten. In het geval van zeer poreus haar, kunnen meer en grotere kleurpigmenten de cortex binnendringen, wat resulteert in een donkerdere afwerking dan verwacht, waardoor neutrale tot koele tinten sneller vervagen. Om poreus haar het beste voor te bereiden, gebruikt u de Hair Primer of FIBREPLEX No.1 uit de ondersteuningskit voor colour enablers.

Color Enablers Client Scalp Condition Skin Test Icon

BEOORDEEL DE TOESTAND VAN DE HOOFDHUID

Evalueer de toestand van de hoofdhuid. Als de klant een gevoelige, jeukende en droge hoofdhuid heeft, gebruikt u Scalp Protect uit ons assortiment Colour Enablers voordat u verder gaat met de kleurservice. Het gebruik van chemicaliën wordt alleen geadviseerd als zowel het haar als de hoofdhuid in goede conditie zijn. 

Onthoud: een huidtest is verplicht voorafgaand aan elke haarkleuring. In zeldzame gevallen kunnen parakleurstoffen en / of voorlopers die in permanente haarkleurproducten worden gebruikt een bijwerking veroorzaken; als de huidtest positief is, moet de service worden stopgezet en moet de cliënt worden doorverwezen naar een arts of dermatoloog. Als er tijdens een kleurbehandeling een bijwerking optreedt, moet het haar en de hoofdhuid onmiddellijk worden gespoeld.

Color Enablers Client Skin Protect Droplet Icon

BESCHERM DE HUID VAN UW KLANT

Bescherm de huid rond de haarlijn door Skin Protect als barrièrecrème te gebruiken. Breng de crème ongeveer 1 cm breed aan rond de haarlijn. Aangezien de huid achter de oren vaak extra gevoelig en droog is, moet daar speciale aandacht aan worden besteed, vooral bij cliënten die een bril dragen. Pas op dat er geen crème in het haar komt.

Een droge huid zal veel sneller vlekken dan vette huidtypes waarbij de natuurlijke zuurmantel een beschermende laag vormt. Als een kleurstof in contact komt met de huid, gebruik dan de vlekverwijderaar uit ons assortiment Colour Enablers om het gebied onmiddellijk te reinigen.

"We begrijpen dat een kleurbehandeling niet over individuele producten gaat, maar over de totale look. Het moet een complete ervaring voor de klant creëren, maar ook waarde voor de salon

Door deze zes adviesstappen te gebruiken voordat u een kleurbehandeling start, kunt u uw klanten een betere service bieden."

Lesley Jennison
Global Colour Ambassador

Image Lesley Jennison Colouring Hair
ASK E-ACADEMY

LEER ONLINE!

Als het op haarkleuring aankomt, kent kennis geen grenzen! Ga voor kleurcoaching naar www.ask-elearning.com en krijg 24/7 toegang tot GRATIS opleidingen - rechtstreeks van onze experts!

EDUCATION Seminars eAcademy

VERKEN ONZE WERELD VAN SCHOONHEID