Salonondersteuning: Het Nieuwe Normaal – richtlijnen voor gezondheid en veiligheid

Als een vertrouwde professionele partner staat Schwarzkopf Professional samen met elke kapper - vooral in tijden van crisis - ernaar strevemd het allerbeste te bieden op het gebied van bedrijfsondersteuning en motiverend onderwijs en, belangrijker nog, de middelen om hun salonbedrijf te beschermen en te laten groeien.

 

De kappersbranche werd hard getroffen door de uitbraak en verspreiding van COVID-19 met verplichte kapsalonsluitingen om zowel kappers, als hun klanten te beschermen. Echter, nu de salons over de hele wereld heropend zijn voor zaken, is het tijd om aanvullende gezondheids-, veiligheids-, hygiëne- en distancingmaatregelen te herzien en in te voeren om het vertrouwen en de loyaliteit van de klant te herstellen. Met dit in gedachten werkt Schwarzkopf Professional samen met Boris Brugger om u een reeks door TrendLab geproduceerde #HairHacks te bieden die zich richten op de gezondheid en veiligheid van salons na een wereldwijde lockdown.

 

Boris Brugger (@borisbrugger) is een gevierd saloneigenaar uit Basel, bekend om zijn kappers- en fotografiewerk. Aangezien Zwitserland een van de eerste landen was die de COVID-19-regels voor sluiting heeft versoepeld, heeft Boris samengewerkt om zijn ervaring met het salonleven na sluiting te delen, waarbij hij 'het nieuwe normaal' besprak als het gaat om veiligheidsmetingen en hygiëne in de salon. Als saloneigenaar heeft hij een aantal maatregelen moeten nemen - wettelijk verplicht door de Zwitserse autoriteiten - voordat hij kon heropenen.

 

 

TrendLab geproduceerde #HairHacks

Hoewel het gebruikelijk is om regelmatig gezondheids- en veiligheidsprocedures te herzien, bieden de volgende suggesties praktische oplossingen voor saloneigenaren met betrekking tot COVID-19:

  • Stel een plan op voor wat u moet doen als iemand ziek wordt met vermoedelijke COVID-19 op in uw salon. Het plan moet omvatten hoe het individu kan worden geïsoleerd van anderen op de werkplek, hoe het aantal mensen dat contact heeft met de zieke persoon kan worden beperkt en hoe contact kan worden opgenomen met de lokale gezondheidsautoriteiten
  • Bedenk hoe u personen die mogelijk risico lopen kunt identificeren en hen kunt steunen, zonder stigma en discriminatie. Dit kunnen personen zijn die onlangs naar een gebied zijn gereisd waarin gevallen worden gemeld, of een aandoening die hen een hoger risico op ernstige ziekte geeft (bijv. diabetes, hart- en longziekte, oudere leeftijd)
  • Blijf de lokale of nationale volksgezondheidsautoriteiten volgen en/of de officiële overheidswebsites, voor de specifieke vereisten in uw provincie om te kunnen heropenen of open te blijven
  • Overweeg om de salon opnieuw in te richten met meer ruimte tussen werkplekken (om een afstand van 1,5 meter tussen stoelen mogelijk te maken)
  • Verhoog alle mogelijke hygiënenormen om te voldoen aan de wettelijke eisen en om uw bedrijf door te laten draaien terwijl uw werknemers en klanten veilig blijven
  • Overweeg beschermende maskers te verzorgen voor salonpersoneel om de bescherming van klanten te ondersteunen
  • Houd voor ogen hoe u uw bedrijf draaiende kunt houden, zelfs als een kleiner aantal werknemers en/of klanten uw salon mogen (of willen) betreden (vanwege lokale beperkingen of omdat ze zich zorgen maken en gericht zijn op extra veiligheid)
  • Communiceer met uw werknemers en klanten over uw voorgenomen maatregelen en zorg ervoor dat ze weten wat ze moeten doen of niet wanneer ze zich in uw salon bevinden
  • Zorg voor de best mogelijke mentale gezondheid en sociale gevolgen die uw werknemers in het algemeen kunnen voelen, of als een geval van COVID-19 optreedt in het salonteam of in hun privésituatie in het gezin. Zorg ervoor dat u informatie en ondersteuning biedt als hun werkgever

Onthoud: eenvoudige voorzorgsmaatregelen en planning kunnen een groot verschil maken voor zakelijk succes en een positieve sfeer in de salon.

 

Vergeet u niet te registreren voor eLearning om toegang te krijgen tot onmisbaar dynamisch onderwijs binnen handbereik - gratis en 24/7 beschikbaar: ask-elearning.com

 

Disclaimer van aansprakelijkheid:

Deze richtlijnen zijn geen officiële overheidsrichtlijnen, maar slechts informele aanbevelingen over algemene veiligheidsmaatregelen. Wat betreft de recente uitbraak en verspreiding van COVID-19 zijn de veiligheidsmaatregelen die door lokale overheden zijn opgelegd, de enige bindende regels. U wordt geadviseerd om regelmatig de officiële websites van de overheid te raadplegen voor kappersnormen en / of richtlijnen voor gezondheid en veiligheid in kappers.

 

De adviezen in deze richtlijnen duiden niet op een exclusieve handelwijze of zorgstandaard, of worden geacht inclusief alle goede zorgmethoden te zijn, noch exclusief andere zorgmethoden die redelijkerwijs gericht zijn op het verkrijgen van dezelfde resultaten. De auteurs aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid en ook geen onrechtmatige of andere aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden, informatie die als misleidend wordt beschouwd of het slagen of falen van enige aanbeveling die in de richtlijnen wordt beschreven. Het is de exclusieve verantwoordelijkheid van kappers en andere werknemers om de overdracht van infectie te voorkomen.


LEES MEER: