Haar - en hoofdhuidtypen begrijpen

In deze blogpost onderzoeken we hoe u de kenmerkende reeks haar- en hoofdhuidtypen herkent en verzorgt.

De vetklier (zie afbeelding Dwarsdoorsnede van de Huid Toont de Talgklier) speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het (haartype Hair + Scalp Types). De productie van sebum is een natuurlijk proces dat kracht en glans aan de haarschacht geeft. Maar een dieet, bloedcirculatie, emotioneel leed,en het verouderingsproces en drugs kunnen allemaal de productie beïnvloeden. Salonproducten zijn specifiek gemaakt om individuele wensen te vervullen en werken naar sterk, gezond, van nature mooi haar. Haartypes kunnen worden ingedeeld in de volgende algemene categorieën:

Vet
Overactieve vetklieren produceren een overvloedige hoeveelheid sebum, die het haar zwak en slap maken. Dit kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, die vaak duidelijk zijn tijdens de pubertijd of de menopauze. Veel mensen hebben van nature een vette hoofdhuid, hetgeen resulteert in vet haar. Blond haar is veel fijner dan donker haar en is dus gevoeliger voor overvloedige olie.

Kwalitatief zeer goede shampoos reinigen zonder het haar te ontdoen van essentieel vocht en voedingsstoffen.

Droog
Droog haar oogt dof en futloos en breekt gemakkelijker af. Droog haar kan slechts 15% uitgerekt worden voordat het breekt, terwijl gezond haar met het dubbele percentage uitgerekt kan worden en nog meer als het nat is. Een veelvoorkomende oorzaak van droog haar is dehydratie; het watergehalte van het totale haarvolume kan tussen 4% en 13% bedragen.

Een verandering van levensstijl kan een groot verschil maken, en er zijn veel producten beschikbaar die de cortex voeden en de cuticles zacht maken.

Normaal Haar
Normaal haar glanst, is soepel en ziet er goed uit en is het resultaat van een gebalanceerde, gezonde leefstijl, gecombineerd met goede haarverzorging en gebruik van de juiste producten.

Gemixte Conditie
Overactieve vetklieren en een slechte hoofdhuidconditie kunnen een overvloed van sebum veroorzaken; dit kan terug geabsorbeerd worden in de hoofdhuid, waardoor essentiële oliën de lengte van de haarschacht niet kunnen bereiken. Een dergelijke hoofdhuidconditie wordt vaak veroorzaakt door Pityriasis steatoides. Haartypes met een gemixte conditie hebben droge, sterk krullende haarpunten die makkelijk breken en vette wortels. De toepassingstechnieken zijn in dit geval erg belangrijk, als u producten opbrengt om er zeker van te zijn dat u het probleemgedeelte echt behandelt.